Skip to navigation

Cookies Notice

Pregledavajući ovu web stranicu pristajete na kolačiće. Za više informacija posjetite stranicu s informacijama o kolačićima..

Contact Info

translations@exploreoncroatia.com      exploreon.croatia@gmail.com      +385 99 392 2722 , +385 99 752 3282 , +385 1 652 87 37

Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine, na isti dan kada je potpisana preporuka o statusu učitelja.
Obrazovna internacionala (EI), Svjetska federacija sindikata stručnjaka u obrazovanju sa sjedištem u Bruxellesu, čvrsto vjeruje da Svjetski dan učitelja treba biti međunarodno priznat i obilježavati se u cijelom svijetu. Napori obrazovne internacionale i njene 40 članice doprinijeli su međunarodnom priznanju i obilježavanju toga dana širom svijeta. Taj se dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.
Sjetimo se toga dana i svih naših učitelja u osnovnoj, profesora u srednjoj školi i na fakultetu; sjetimo se posebno naših profesora jezika, koji nam približavaju svijet i dozvoljavaju da znanjem jezika uživamo u divnim stranim autorima u originalu, čitajući njihove knjige, ili kada u kinu gledamo film – a možemo se koncentrirati na radnju, jer razumijemo što sve likovi pričaju. Postoji i jedna poslovica: „Koliko jezika znaš, toliko vrijediš“ ili „Koliko jezika znaš, toliko si puta čovjek“.

Besplatna procjena prijevoda